Video – Dé marketing tool voor 2016!

Video – Dé marketing tool voor 2016!

Posted by MIST in Tips&Tricks

De kracht van video

De kracht van het bewegende beeld!

Met meer dan 4 biljoen views per dag is YouTube de tweede grootste zoekmachine en staat staat hij op de derde plaats in de lijst van meest bezochte websites ter wereld. (1 = Google, 2 = Facebook)

Het gebruik van video gaat al een hele tijd in stijgende lijn en zal in 2016 nog belangrijker worden. Cisco voorspelt dat 80% van al het internetverkeer in 2019 video zal zijn. (bron: Cisco Visual Networking Index)

 

Een aantal trends voor 2016

Meer aandacht voor ‘Branded Video Content’

Omdat de aandacht voor video content alleen maar groter zal worden zal ook het aanbod van zogenaamde ‘Branded Videos’ groter worden. Een branded video is een video uitgebracht door een bedrijf met als doel het betrekken van consumenten, het geven van meerwaarde en het aanbieden van een duidelijke Call to Action.

Branded video’s kunnen allerlei inhoud bevatten. Enkele voorbeelden; interviews, een blik achter de schermen, promo’s, testimonials, reportages, … Deze video’s kunnen gemaakt worden met nieuw of bestaand videomateriaal maar ook met foto’s, illustraties, tekst, 2D of 3D animatie, …

Zo’n 50% van de online video’s zal in 2016 bekeken worden via een smartphone dus deze video’s vragen om een korte, duidelijk boodschap. Er is echter ook een trend naar langere video’s door de opkomst van video’s kijken via smart t.v.’s & tablets. 65% bekijkt hier video’s van 10 tot 30 minuten. 23% bekijkt video’s van 30 tot 60 minuten. Belangrijk is de video af te stemmen op het medium waarop hij getoond wordt en eventueel een aantal variaties te maken.

 

Video op homepages, landingpages & product pagina’s

Video’s op de homepage van een website zorgen dat bezoekers op een snelle en duidelijke manier te weten komen waar ze zijn en wat ze hier kunnen vinden. Het gebruik van video wordt ook goed beoordeeld door Google wat goed is voor je SEO resultaten. Ook achtergrond video’s op websites zullen vaker gebruikt worden omdat ze meteen emotie kunnen oproepen. Een aantal voorbeelden; y.co, eagleclean.co.uk, lifeofpimovie.com.

Video’s op landingpages en product pagina’s zouden de kans op verkoop tot 35% verhogen. Coolblue gebruikt ontzettend veel video in hun marketing en shops. Bekijk het Coolblue YouTube kanaal voor inspiratie.

 

Animated GIFs zijn terug van weggeweest

De aandachtsduur van een gemiddeld persoon in 2015 was 8,25 seconden. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk een boodschap mee te geven. Animated GIFs of minivideo’s zijn hier het ideale medium voor omdat ze een verhaal kunnen vertellen in korte tijd. Ze zijn ook ideaal voor e-mail marketing en kunnen sinds kort ook gemakkelijk op Facebook & Twitter gedeeld worden. Klik hier voor meer info over GIFs op Facebook.

 

Social Video Advertenties

Facebook richt zich meer en meer op video en toont video’s die rechtstreeks ge-upload worden groter en vaker dan bvb YouTube video’s. Ook de mogelijkheid om op Facebook te adverteren met video opent nieuwe deuren. Facebook kan content persoonlijker aanbieden waardoor je je als bedrijf beter kan richten op je ideale klant. Adverteren in een kleine doelgroep zorgt voor meer conversie en is dus een effectieve tool.

Het resultaat van de Click Through Rate (CTR) van videoadvertenties ligt bovendien hoger dan andere advertenties, ook voor bedrijven die business-to-business werken.

 

Real-Time Storytelling Via Live-Stream Social Media

Real-Time mediums zoals Periscope en Meerkat zouden in 2016 aan populariteit winnen. Op deze mediums kan je live videobeelden tonen en op die manier events, producten of je diensten in de kijker zetten. Ze zijn ook een ideaal om realtime vragen te beantwoorden en rechtreeks contact te leggen met je klanten.

Ook Facebook werkt aan de ontwikkeling van Live video’s. Klik hier voor meer info.
 

Kort samengevat: video is het medium om je bedrijf anno 2016 in de kijker te zetten!

 

Video voor jouw bedrijf?

Wil je video inzetten voor de marketing van jouw bedrijf? Neem contact met ons op om samen de mogelijkheden te bekijken!

 
Bronnen:

RenderForest.com > The benefits of marketing with video 

Forbes.com > 5 Visual Marketing Trends That Will Dominate 2016

Shutterstock.com >  16 Online Marketing Trends to Watch for in 2016

Pointsgroupllc.com > Online Video Trends 2015/2016 You Need to Read

 

 

14 jan 2016 no comments

Tags: ,

Sorry, the comment form is closed at this time.