Een online video voor mijn bedrijf?

Een online video voor mijn bedrijf?

Posted by MIST in Tips&Tricks
Video wordt steeds meer gebruikt als de manier om een bedrijf in the picture te zetten. Video’s kunnen zowel op je website worden getoond als gedeeld worden via diverse sociale media. Een website met een video scoort bovendien beter in Google en onderzoek heeft aangetoond dat bezoekers aanzienlijk meer tijd op een website met video doorbrengen.

Wat wordt er bedoeld met online video?

Online of internet video is een verzamelnaam voor video’s die (hoofdzakelijk) getoond worden via internet. Er zijn diverse soorten:

 • Bedrijfsvideo: Een korte voorstelling van jouw bedrijf met zijn diensten, producten, personeel en eventueel klanten. De ideale manier om jouw bedrijf op een geloofwaardige manier voor te stellen bij potentiële nieuwe klanten.
 • Event video: Je steekt veel tijd, moeite en geld in het organiseren van een event. Met een event video maak je van jou event een blijvende herinnering.
 • Product video: Wil je een bepaalde dienst of product in de kijker zetten? Een reeks video’s is interessant voor een campagne via social media.
 • Testimonial video: klanten vertellen over hun persoonlijke ervaringen met jouw bedrijf, diensten en producten. Potentiële klanten krijgen op deze manier vertrouwen in jouw bedrijf.
 • Instructie video: Een instructiefilm informeert de kijker op eenvoudige wijze over het uitvoeren van een bepaalde handeling of de werking van een product. Op deze manier kan je complexe materie eenvoudig uitleggen in de taal van je doelgroep.

Binnen deze mogelijkheden kan er veel gevarieerd & gecombineerd worden. Uiteraard kan de video gefilmd worden maar er kan ook gewerkt worden met 2D of 3D animaties.

Bekijk onze nieuwste video’s hier!
Voorbeeld 2D en 3D animatie

Commercial voor Bostoen in opdracht van Vandekerckhove & Devos
Director /Camera /Editor: Niel Vanden Eede
2D/3D animatie: MIST

Voorbeeld 2D animatie

Animatie: Leaderchic, making leadership visible.

Voorbeeld 3D animatie

3D animatie voor Air.clima.
De animatie is een onderdeel uit een bedrijfsfilm gemaakt door New Impact.
Bekijk de volledige film hier.

Voorbeeld StopMotion Video

Wat doet Levuur? Stopmotion video in samenwerking met Visual Harvesting.

Hoe gaan we te werk bij het maken van een online video?

 • Eerste gesprek: We starten met een persoonlijk gesprek om jou wensen en behoeften te bespreken. Op basis van dit vrijblijvende gesprek maken we een offerte op maat.
 • Pre Productie: Na goedkeuring van de offerte maken we een script en worden afspraken gemaakt over data van opnames, aanleveren van materiaal, benodigdheden, …
 • Productie: Het eigenlijke filmen en/of de aanmaak van illustraties/animaties.
 • Post Productie: De montage van de beelden, het toevoegen van animatie en geluid, kleurcorrecties, …
 • Oplevering: De video wordt getoond waarna er mogelijkheid is tot correcties. Bij goedkeuring wordt de video opgeleverd in de gewenste formaten.

Enkele voorbeelden

Welke muziek kan gebruikt worden in een online video?

In de basis zijn er vier mogelijkheden op het gebied van muziek voor een video:

 • Vrij te gebruiken muziek: 
De zogenaamde rechtenvrije muziek. Deze muziek is gratis te gebruiken, ook voor commercieel gebruik. Via YouTube en Google kan je rechtenvrije muziek vinden en downloaden. Het kan wel eens lang zoeken zijn naar een geschikt nummer gezien de kwaliteit/originaliteit niet altijd geweldig is.
 • Stock muziek:
 Deze muziek is speciaal gemaakt is voor commercieel gebruik. Prijzen en kwaliteit variëren tussen enkele tientallen tot honderden euro’s.
 • Opdrachtmuziek: De muziek wordt op maat gemaakt van jou video. Deze optie is uiteraard niet goedkoop en vraagt meer tijd maar hij kan wel een grote toegevoegde waarde hebben op de impact van de film.
 • Commerciële muziek: 
Muziek die je op de radio hoort. Hier moet je niet alleen voor betalen, maar er moet ook toestemming aan de platenmaatschappij en de artiest worden gevraagd. Afhankelijk van de bekendheid van de artiest en de professionaliteit van de organisatie eromheen komt er wel of geen toestemming. De bedragen die voor het gebruik gevraagd worden kunnen flink oplopen.

Elke film kan gemonteerd worden op muziek maar kan ook gecombineerd worden met een voice over, ondertiteling en/of een interview.

Een online video laten maken voor jouw bedrijf?

Geef ons een seintje!

13 okt 2014 no comments

Tags: , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.