Gratis foto’s voor je website of blog!

Gratis foto’s voor je website of blog!

Posted by MIST in Tips&Tricks
Gratis foto's downloaden

Picture: pixabay.com

Het internet staat vol met prachtige foto’s die perfect op jou website of social media kanaal zouden passen. Helaas mag je deze beelden meestal niet gebruiken zonder uitdrukkelijke toestemming van de fotograaf. Om problemen te voorkomen is het een goed idee om stockfoto’s aan te kopen. Deze zijn tegenwoordig niet duur meer in aankoop en ze kunnen je een hoop kopzorgen besparen.

Voor een royalty free foto betaal je tussen 3 en 18 euro afhankelijk van de website waarop je ze koopt en de resolutie. Het grote voordeel is dat je op deze websites gericht kan zoeken naar foto’s. Dat bespaart je veel tijd, en dus uiteindelijk ook geld. Het nadeel is dat deze foto’s door iedereen kunnen aangekocht worden dus het zou zo maar kunnen dat je de foto die jij gebruikt op je homepage later tegenkomt op een brochure of flyer van een ander bedrijf.

Een aantal websites waar je royalty free stockfoto’s kan aankopen:

http://www.shutterstock.com

http://www.istockphoto.com

http://nl.123rf.com

http://www.bigstockphoto.com

 

Wil je meer exclusiviteit? Neem eens een kijkje op Getty Images. Hier verkopen ze de zogenaamde rights-managed beelden. Het verschil met royalty free foto’s is dat je betaalt op basis van het gebruik van de foto. Als je de foto wil gebruiken op een website met maandelijks 500 bezoekers zal je een stuk minder betalen dan voor een print campagne met billboards in heel België.

 

Liever gratis foto’s?

Op onderstaande websites vind je foto’s die je gratis kan downloaden en/of ontvangen via e-mail. Bij sommige moet je de naam van de fotograaf vermelden, kijk dit even na voor je een foto download.

Wil je meer? Neem ook eens een kijkje bij Canva! Je kan bij Canva ook terecht voor het zelf opmaken van allerlei beelden voor Social media.
 

Gratis fotobewerkingsprogramma’s.

Als je de juiste foto’s gevonden hebt kan het zijn dat ze bewerkt moeten worden. Heb je geen Adobe Photoshop of andere goede fotobewerkingssoftware?

 

Vind je niet wat je zoekt of wil je een unieke visuele identiteit?

Naast bovenstaande oplossingen bestaat er uiteraard ook de mogelijkheid om foto’s of illustraties op maat te (laten) maken. Op deze manier ben je verzekerd van een unieke visuele identiteit die precies weergeeft wat jij doet en waar jij voor staat. Wij komen graag naar jou bedrijf of event of maken foto’s van je producten of diensten.

Bestaat jou product nog niet? Dan maken we er een 3D visualisatie van! Bekijk hier enkele voorbeelden.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

 

P.s. wist je al dat we je ook kunnen helpen met het maken van een video? Lees er hier meer over.

 

05 aug 2015 no comments

Tags:

Sorry, the comment form is closed at this time.