Google Fonts = honderden gratis fonts!

Google Fonts = honderden gratis fonts!

Posted by MIST in Tips&Tricks

Op zoek naar goede, gratis fonts?

Neem eens een kijkje in de collectie van Google Fonts.

Google fonts verzameld honderden open-source fonts wat betekend dat ze vrij te gebruiken zijn. Google Fonts zijn reeds lange tijd bekend bij webdesigners omdat ze aanvankelijk enkel gebruikt konden worden op websites door het toevoegen van een stukje code in de website. Tegenwoordig kan je de fonts ook op je computer gebruiken dankzij Skyfonts.

Skyfonts werd ontwikkeld door Monotype en het zorgt ervoor dat je alle Google fonts (en andere, betalende fonts) kan gebruiken op je Mac of PC zonder ze te moeten installeren op je harde schijf. In plaats daarvan installeer je een klein programma dat op de achtergrond van je computer loopt en ervoor zorgt dat je jou collectie van fonts vrij kan gebruiken op jou computer.

Hoe werkt het?

Surf naar http://www.fonts.com/web-fonts/google en download Skyfonts.

SKyfonts

Volg de instructies voor installatie. Na installatie zie je het Skyfonts logo in de balk bovenaan je scherm. Klik op dit logo en je ziet de optie Google Fonts. Klik hierop om te zoeken naar fonts.

Fonts zoeken

In het volgende venster kan je de fonts kiezen en toevoegen aan je collectie door op de blauwe knop achter het font te klikken, daarna klikken op de grijze ‘add’ knop. Je kan de optie ‘add entire family’ aanvinken als je ook de bold, italic, … versie van het font wil gebruiken.

Google fonts

That’s it! Vanaf nu kan je de gekozen fonts vrij gebruiken in Word, Powerpoint, Photoshop, InDesign, …

Enjoy!

 

27 mrt 2015 no comments

Post a comment